Ross Elementary School

Institutions

Ross_plan new
P1010018PS-mediumres
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The parent group of Ross Elementary School and the residents of the surrounding community worked together with Landscape Architecture Bureau to re-design and re-imagine the site of the local, inner-city elementary school. The play area had been used for many years as a parking lot for school staff, depriving the neighborhood and the schoolchildren of the benefit of a badly needed park. LAB, in a pro bono effort, designed a multicolored, multi-use park that is used by Ross students during school hours and by neighborhood children in off hours. It includes play equipment, a new, all-weather playfield and a paved area for gatherings and socializing. The entire play area was designed with porous pavement and underground cisterns, allowing for all stormwater to be treated on-site. This innovative treatment of stormwater qualified the project for a funding grant from the DC Department of Health.

Comments are closed.