Oliveros Residence

Featured Private Gardens

Oliveros_prakash050922_07
Oliveros_prakash050922_03
Oliveros_prakash050922_02
Oliveros_prakash050922_04
Oliveros_prakash050624_10
Oliveros_prakash050922_06
Oliveros1
Oliveros4

The challenge of this project was to integrate the house and the site so that the owners’ lives could flow seamlessly from indoor to outdoor spaces. This goal was challenged by the owners’ desire for a swimming pool on a very steeply sloping site. LAB worked closely with the architects to create a series of terraces and a lap pool that draws the architectural gestures of the house into the landscape. The long walls serve not only to enable the garden’s terraces and pool to be built on the site but also, just as importantly, to link the building’s materials to the landscape, to direct views into the woods beyond, to protect views of the pool from the house, and to provide an intimate environment for quiet swims or small gatherings on the pool terrace.

Comments are closed.