National Child Research Center

Public Spaces

planPS
NCRC2
NCRC_Composite sm

The playground at the National Child Research Center had been worn out by “the pitter-patter of little feet” over the past 60 years. Much of it had eroded severely and the formerly majestic forest trees on the site suffered the effects of intense soil compaction; some had already been lost and most of the remaining trees were declining in health. The master plan called for reclaiming much of the sloping play area by way of extensive terracing. This enabled the site to be used for play in new, creative ways while preventing future erosion and helping to restore the soil to health. Extensive new plantings of native canopy trees were installed to re-forest the playground. Additionally, a new center for school activities was made by the creation of a tree-shaded terrace at the south side of the existing carriage house.

Comments are closed.