2400 M Street

Urban Dwellings

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

The 8000 SF interior courtyard is a green roof over a below-grade grocery store. A major constraint that drove many design decisions was the prohibition against reducing ceiling height in the retail space below. As a result, in order to gain enough soil depth for planting, the central panel had to be raised to 18” above the floor level of the building. This proved to be a benefit, however, because if afforded the opportunity to ring the courtyard on all sides with private terraces of the adjacent units; the resulting walls become seating.
The raised panel is reachable both from the lobby and from each private terrace. It is organized around a central seating area, shaded by a steel trellis. The striped pattern of turf and stone dust paving enlivens the view from upper-floor units. In addition, twelve-foot tall light columns set in the turf emit a soft glow, giving gentle illumination to the courtyard and the adjacent terraces, while creating a pattern of light that further enhances the view from above.

Comments are closed.